Undgå fejlkommunikation i forholdet

Undgå fejlkommunikation i forholdet

Kommunikation er altafgørende for parholdet. Dårlig kommunikation mellem partnerne kan resultere i, at par splittet og i sværeste tilfælde skilsmisse. Skilsmissestatistikkerne er drønhøje, hvilket ofte kan forklares ud fra en dårlig kommunikation. I denne artikel finder I gode råd til, hvordan i undgår fejlkommunikation i parforholdet.

Sig når der er noget galt

Mange parforhold oplever, at et skænderi kan starte ud fra ingenting. Det ene øjeblik kan man føle sig irriteret over underbukser på badeværelser til at snakke om utroskab og fremtidige børn på nul komma fem. Sørg derfor, at sige til, når I føler jer irriteret eller såret over noget modparten har gjort. Tag tingene når det sker, frem for at vente til at et skænderi hober sig op og indeholder flere konkrete ting.

Fortolkninger

Fejlkommunikation opleves ofte i form af en negativ fortolkning, som modparten har sagt. Hvis modparten antager, at der menes noget anden end hvad der reelt bliver sagt, skyldes det ofte dårlig selvtillid. Negativ fortolkning kan ødelægge et parforhold, så prøv nu at lade vær med at fejltolke hver ting, som modparten siger. Negative fortolkninger kan dertil skyldes, at partneren kommer med nok komplimenter, og derfor ikke kan tage imod et kompliment og straks tror, at der ligger noget bag. Sørg derfor at fortæl din partner, hvis du synes, at personen ikke giver nok komplimenter, da dette kan mindske risikoen for negative fortolkninger. Langt de fleste danskere har en iPhone, som man desværre ofte oplever, at der kan være fejl med. En partner kan derfor tro, at modparten ikke gider at snakke, men det kan blot være på grund af en defekt iPhone. Lige her kan du finde en iPhone reparation, så der ikke opstår fejlkommunikation og en dårlig fortolkning af en helt anden problemstilling.

Tilbagetrækning

Fejlkommunikation skyldes ofte tilbagetrækning. Overordnet set er tilbagetrækning, når en af partnerne forlader en samtale, inden den er ordentlig afsluttet. En tilbagetrækning skyldtes typisk, at en af partnerne ikke ønsker at blive konfronteret med det givne emne. Det kan for eksempel være, at man bliver ked af det, når samtalen ender med det givne emne. Det kan også være fordi med ved, at det alligevel ikke fører nogen steder hen og man derfor blot vil undgå at snakke om det. Det er ikke altid til at løse, hvis en person ofte tilbagetrækker sig, når et givent emne kommer på banen. På den ene side er det vigtigt, at man kan snakke om det, som gør ondt eller på anden måder skaber problemer. På den anden side kan der lægge mere bag, at modparten ikke ønsker at snakke om et givent emne. Det kan for eksempel være, at personen er stresset eller blot ønsker at udskyde samtalen til et tidspunkt, hvor der er mere overskud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *