Til karrieremenneskerne - Brug jeres faglige styrker i parforholdet

Til karrieremenneskerne - Brug jeres faglige styrker i parforholdet

Er i et par, som begge er dedikeret til jeres arbejde og bruger langt mere tid på det end hinanden? Det behøves slet ikke at være et problem, så længe i har en god, positiv kommunikation, når i er sammen.  Første step er at erkende at der er et problem, for det er ikke sikkert du har et problem, men jeres parforhold er måske i ubalance.

Danske karrieremennesker og prioriteringerne

Rigtig mange danskere er efterhånden blevet karrieremennesker. De identificerer sig selv med sit arbejde og stræber efter en karriere præget af succes. De elsker det ansvar de får tildelt, den økonomi de ender op med og deres arbejdsopgaver. At leve og ånde for sit arbejde betyder desværre bare, at man sjældent har tid til andet. Det går i mange tilfælde ud over baglandet derhjemme, hvilket kan afsejles i antallet af skilsmisser og forholdsbrud. Det er vigtigt at man kan være der for familien eller kæresten, ellers kan det være svært at vedligeholdet parforholdet når man arbejder meget.

Kommunikationen kan være svær, når man ikke ses meget og måske kun lige kort, inden man flader i søvn på sofaen. Hvis det er dig der er den travle, så er det også vigtigt, at du gemmer energi til partneren og viser interesse for deres liv. Hvis du nogensinde har besøgt IBC Kolding i forbindelse med arbejdet, så har du med sikkerhed lært en del af de mange mulige kurser. Det er muligt at bruge sine mange kurser i forholdet. Personlig udvikling, coaching, konflikthåndtering, teamledelse og kommunikation er super vigtige, jo højere stillinger du har. Værdierne kan sagtens bruges i parforholdet, bare husk din partner ikke er en ansat, men mere en tæt samarbejdspartner.

 

Erkend problemet og dit ansvar

Selvom man ikke selv synes der er noget problem i din livsstil, føler din partner sig måske overset og det er vigtigt at erkende der er et problem, hvis man ønsker at få parforholdet til at fungerer. Der er alfa og omega, at du forstår og erkender, at der er et problem. Hvis du ikke kan se problematikken i, at du hver eneste dag sidder til langt ud på natten for at arbejde ekstra.

Det er en vigtig egenskab at kunne opdele arbejdet fra fritiden og derfor din partner. Det ser bedre ud på statistikkerne over, hvor meget tid vi bruger på hinanden, sammenlignet med arbejdet, men det er stadigvæk ikke helt godt. Når du har fri, har du fri og lige så meget som du elsker ansvar, bør du kunne sige fra, hvilket også er en god egenskab at have.

 

Den svære balance mellem fritid og arbejde

De fleste karrieremennesker bruger deres fritid forkert i forhold til deres partner. Vores mange tekniske værktøjer gør, at vi hele tiden er tilgængelige og til at få fat på. Hvis disse midler er en del af arbejdet, kan det være en fordel at lægge det fra sig, når man er samlet med familien. Den mail eller det opkald du få under middagen eller ved poolen er ikke vigtig, og den anden i den anden ende accepterer det sikkert også mere end en selv. Man vil gerne være på pletten hele tiden, men det kan være svært, når der er mere end et sted, der forventer du er tilstede.

Det kan være en rigtig god ide at komme væk fra hverdagen. Det er vigtigt at lægge rutinerne og de vante rammer til side. Riv et par dage ud af kalenderen til en forlænget weekend eller en længere ferie. Med alle de arbejdstimer, tjener man med sikkerhed nogle gode ferie/fridage sammen. Det er de små ting, som bryder hverdagen, som ofte gør forskellen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *