Snorken påvirker parforholdet mere end nu tror – læs om snorken her

Snorken påvirker parforholdet mere end nu tror – læs om snorken her

snorken kan ødelægge ægteskabet og i flere tilfælde føre til skilsmisse. Det kan virke som blot en lille ting, men det kan til tider være dråben i glasset. Det påvirker nattesøvnen og partneren bliver ofte desperat for at få en god nats søvn uden forstyrrelser.

 

Gennerelt om snorken

Snorkelyden skyldes vibrationer i svælgets blæddele i forbindelse med vejrtrækning under søvn. Det anslås at op mod en tredjedel af alle voksne danskere snorker. Hos nogle ser man også samtidig aflukning i svælget og vejrtrækningspauser.

For nogen kan snorken være et socialt problem. Ved meget høj snorken er der ofte tale om søvnapnø og behandlingen varetages af specialister i søvnmedicin. Årsagen til aflukning u svælget under søvn kan være betinget af medfødte forholdi næse, svælg eller kæber. Overvægt kan bidrage til tilstanden, men er sjældent den eneste årsag. Herudover forværres tilstanden af alkohol indtagelse samt visse former for medicin.

 

Behandlingsformer, der kan ændre dit liv

Der er mange ting der kan føre tin snorken. Snorken kan være et tegn op hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, impotens, søvnapnø og hovedpine. Man har i mange år forsket i at finde en effektiv løsning. Der er flere der ekspermenterer med propper i næsen, næsespray eller andet.

Der findes dog også en længere række operationstyper, der kan kombineres og varierer efter individuelle behov. Behandling af snorken kan foregå ved hjælp af radiofrekvensbehandling af den bløde gane, fjernelse af halsmandler, kirurgisk ændring af den bløde gane eller radiofrekvensbehandling af tungeroden.

Snorken er en pestilens og folk tænker sjældent over, at der faktisk er flere ting man kan gøre for at forhindre det. Snorken påvirker dig og dine omgivelser mere end du tror og det kan derfor være en god investering, da der er tale om en permanet løsning.

 

Parforholdets og snorken

Kraftig snorken kan gå ud over parforholdet, hver fjerde fortæller i en undersøgelse, at de er irriteret på parternes lyde. Nogle snorker så meget at det ødelægger kærligheden. Nye undersøgelser viser, at hver fjerede, har tendens til hurtigt, at blive irriteret på hinanden. En søvnforsker bekræfter samtidig, at snorken kan have en stor, negativ betydning for parforholdet.

Det er velkendt, at partnere til storsnorkere har problemer med blandt andet sexlivet. Hvis man sover dårligt, så har man mindre sex, da man er udmatter og ikke besider det energiniveau man burde. Det dræner et parforhold for spontanitet. Det går ud over mange ting, fordi man bliver irriteret over larmen og den manglende søvn.

Desperationen efter en god nats søvn bliver større og større, og i længden bliver det at sove i et andet rum til en vane. Når nattesøvnen bliver for forstyrret, er man i løbet af dagen mere træt og uoplagt, og man bliver hurtigere stresset og irriteret – især på sin partner, som skyldes søvnmanglen. På den måde kan en måske mindre ting vokse og blive et større problem end forventet. Det kan til og med forringe livskvaliteten markant.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *