Skal I købe jeres første hus?

Skal I købe jeres første hus?

Er I nygifte og begynder så småt at drømme om den store børneflok, som I altid har ønsket jer? Så må I sørge for, at der er plads til alle. Måske har I allerede børn, der vokser og vokser, og jeres nuværende lejlighed er derfor begyndt at blive en lille smule klemt og trang. Er det tid til at købe jeres første hus?

I en lejlighed i den indre by, er der sjældent plads til mange børn, så flere og flere børnefamilier vælger at flytte ud i forstæderne eller måske endda ud til provinsen. Der er boligpriserne lavere, og man får mange flere kvadratmeter for pengene, hvilket er en stor fordel, hvis man vil have flere børn. Skolerne er ofte bedre og nogle vil endda mene, at det generelt er et bedre sted for børn at vokse op.

Men hvis man overvejer at købe en bolig, er der en række ting, som man skal huske.

 

Lav en opsparing

Det kræver en udbetaling at få et lån til boligen. Det skal være omkring 5% boligens pris, hvilket måske ikke lyder af meget. Men skal man låne 1,5 millioner kroner, så kræver det faktisk 75.000 i udbetaling. Så går I allerede nu og drømmer om at købe hus, så er det en god ide at spare op i god tid, så I kan få opfyldt jeres drøm i fremtiden. Man kan lave et budget og herved se, hvor mange penge, man har mulighed for at lægge til side. Det behøver ikke nødvendigvis være et stort beløb, men så længe man får til vane hele tiden at sætte et beløb af til en opsparing, vil det gavne en på længere sigt.

 

Sørg for at undersøge markedet

Før I vælger at slå jer ned i en lille provinsby eller måske endda i ”Udkantsdanmark”, så bør I sætte jer ned og undersøge, hvordan udviklingen har været i det pågældende område. Nærmere bestemt på boligpriserne, og hvorvidt det er et område i forfald eller i udvikling. Hvis det er et dødt område i det mest øde Vestjylland, så kan det være svært at få banken med på idéen, og desuden vil det være begrænset med uddannelsesmuligheder og job. Så det er altså ikke helt ligegyldigt, hvor man vælger at købe sin bolig henne. Det er også en god idé at finde frem til flere forskellige områder og huse, der kan være interessant for en. Herved kan man sammenligne de forskellige og hurtigt finde frem til, hvad man foretrækker, og hvad man lægger vægt på ved valg af område og hus.

 

Allier jer med en boligadvokat

Som køber skal man gøre en ting helt klart allerede fra starten: Ejendomsmægleren er ikke på jeres side. Ejendomsmægleren lever af at få solgt huse. Derfor er det i hans bedste interesse at få salget kørt igennem uanset hvad og gerne til den højeste pris.

Derfor bør I hyre en boligadvokat, der er helt og aldeles på jeres side. En boligadvokat kan hjælpe jer med at holde styr på de mange regler og paragraffer, der findes omkring køb af bolig. Ellers kan man hurtigt ”brække nakken”. Boligadvokater er jeres måde at give jer selv de bedste forudsætninger, når I skal ud og købe jeres første hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *