Skab nærvær i ægteskabet

Skab nærvær i ægteskabet

Nærvær kan være svært at få prioriteret i den travle hverdag. Med en helt booket kalender, gryder, der skal sættes over til madlavningen, så familien kan få middag og arbejdet, der skal passes, kan det være svært virkelig at være fuldt ud til stede, når du endelig har lidt kvalitetstid med din partner.

Der er nemlig oftest en masse ting i baghovedet, du konstant prøver at huske på, og det kan være svært hele tiden at være et skridt fremme, når du en gang i mellem i stedet burde være i nuet. Der er dog flere måder, hvorpå du kan skabe mere nærvær i ægteskabet og få sat dette på dagsordenen.

 

Hav tid til dybe samtaler

Med en travl kalender kan det være svært at komme ind på ens egne men også ens partners dybeste tanker og inderste følelser. Ofte berører man bare de samme overfladiske emner i hverdagen, men kommer altså ikke helt under huden på hinanden.

Dette kan være utrolig vigtigt at få gjort en gang i mellem. Det kan skabe en helt speciel form for nærvær, som vil gøre jer tættere og knytte jer utrolig meget til hinanden.

Prøv derfor et par gange om måneden at lægge alt andet til side, sætte et kryds i kalenderen og nyde den dag fuldt ud med hinanden. Måske skal det bare være en hjemmelavet middag derhjemme, hvor I virkelig får snakket igennem og kommer hinanden nær.

 

Fjern al elektronik

Vores smartphone er nærmest limet til vores hånd, og en middag, der ikke foregår foran fjernsynet kan virke helt fjern for nogle.

Men elektronikken kan hurtigt være en barriere for nærværen i jeres ægteskab. Al fokus bliver i stedet givet til tv’et eller mobilen i stedet for til hinanden.

En idé er derfor at aftale en gang i mellem at lægge al elektronik fra jer, så I kun har hinanden. Det kan skabe nærvær, når alt jeres fokus er på jeres partner og samtidigt skabe intimitet.

 

Fix småproblemerne

Har man en masse ting, der skal ordnes, kan det godt gå rundt og tage på ens overskud og energi, uden du måske selv ved det. Derfor – få ordnet din ødelagte skærm på mobilen, hvis det er det, du længe har tænkt på at få gjort, som eksempelvis kan gøres her – eller måske er det fødselsdagsgaven til veninden, du lige så godt kan få bestilt med det samme, i stedet for hele tiden at prøve at huske dig selv på det.

En to-do liste kan også være vejen frem for nogle. Bare det at få skrevet tingene ned, der skal ordnes, kan mindre byrden for hjernen. Herved vil du have lettere ved at give dig hen, når du er sammen med din partner.

 

Bring positivitet ind i ægteskabet

En fjerde ting, der kan hjælpe på at skabe mere nærvær, er, at bringe positivitet ind i ægteskabet. Er du træt og har ikke noget overskud, kan man hurtigt blive et mindre brokkehoved, der fokuserer på det negative. Men det smitter, og hurtigt kan en aftenen, der kunne have udviklet sig til nogle skønne timer med ens partner, i stedet ende med at blive træls.

Prøv derfor så vidt muligt at være positiv. Det kan hjælpe dig og din partner med at være glade for hinanden og skabe nærvær, i stedet for at splid og irritation.

 

Nærvær er altså ikke altid det, der er højst prioriteret, når det kommer til ens ægteskab, og det travle ugentlige skema hjælper bestemt ikke på det. Men det er vigtigt at fokuserer på dette, da dette nærvær kan have utrolig stor betydning for jeres ægteskab. Der er mange måder at prøve at forbedre dette, og gør man sig nogle få forbedringer i hverdagen, når det kommer til dette, vil mange hurtigt kunne opleve en øget nærvær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *