Sådan holder I fast i ægteskabet efter børnene er flyttet hjemmefra

Sådan holder I fast i ægteskabet efter børnene er flyttet hjemmefra

At have børn derhjemme kan ændre forholdets tidligere rutiner. Pludselig går hver dag med at smøre madpakker, lave lektier og sørge for sine børns ve og vel. Fra børnene bliver født til at de rent faktisk flytter hjemmefra, bliver der vendt op og ned på det hele, og dette bliver altså den nye hverdag. Men hvad sker der, når børnene efter 20 år flytter væk fra forældrenes sikre og varme rede?

Mange ægteskaber oplever kriser, da ægteskabet de sidste mange år har kørt på rutine, og fokusset indtil nu er blevet lagt på børnene, hvor tiderne nu har ændret sig. Lige pludselig skal man forholde sig til hinandens væremåde. Så hvordan får man forholdet til at fungerer og ikke mindst, hvordan formår man at holde fast på et ægteskab på trods af børnene er flyttet hjemmefra? Her kommer tre tips.

 

Gro ikke fast – oplev nye ting sammen

Noget I som par måske har gjort de sidste mange år er at gro fast i de samme kedelige og ensformige rutiner. Men der var engang hvor I kom tæt på hinanden på godt og ondt og lærte hinanden at kende ved at opleve ting sammen og herved konstant opleve nye sider af hinanden.

Det er på tide, at I igen prioriterer ”dates” og generelt bruger tid sammen bare jer to. Det behøver ikke at være store ting, tværtimod. Enkelte aftener hvor I hygger sammen over en middag eller tager afsted på en weekendtur kan være nok til stille og roligt at sætte gang i forholdet på ny og ikke mindst komme ind på hinanden igen. I kan også lave en date, hvor I hiver de gamle billeder fra jeres bryllup frem, hvor alle bryllupstraditionerne er i fokus.

 

Accepter at alt ikke er lutter lagkage

Når børnene er flyttet hjemmefra, er der mange, der kan komme til at tænke tilbage på de ”gyldne tider”, hvor man savnede hinanden konstant og nød hinandens selskab i fulde drag. Pludselig kan man sammenligne dette med ens nuværende situation og føle, at alt ser gråt og trist ud nu. Man glemmer hurtigt de diskussioner, skænderier og problemer, man havde dengang, og husker kun de gode ting.

Det er vigtigt at kunne reflektere over fortiden uden at hænge fast – og samtidigt acceptere, at alt ikke er lutter lagkage hver dag. Nogle gange består hverdagen bare af kedelige leverpostejmadder og dårligt tv, og det behøver ikke betyde, at man er i et dårligt ægteskab, tværtimod. Hver dag kan ikke være en fest, og det er mere end okay.

 

Find sammen om en fælles interesse

Efter børnene ikke længere fylder i boligen, kan der opstå et tomrum. Dette tomrum behøver dog ikke være der for evigt. Mange lærer rent faktisk at nyde freden og sætte pris på, at den tid og opmærksomhed børnene før fik, nu kan gå til en ny interesse eller hobby. Og hvorfor ikke finde en hobby, som ens partner samtidigt vil holde af?

Herved kan I bruge tid sammen og hygge jer om noget, I begge finder sjovt, spændende og interessant. Det kan være alt fra madlavning og madlavningskurser til at sejle eller spille golf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *