Sådan får I styr på økonomien i parforholdet

Sådan får I styr på økonomien i parforholdet

Økonomi er et af de spørgsmål, der i høj grad kan give anledning til skænderier i mange parforhold. Men det er bestemt ikke nødvendigt at spørgsmål om økonomi, skal skabe dårlig stemning i jeres parforhold. Derfor har vi i denne artikel lavet en lille guide til, hvordan I får styr på økonomien i jeres parforhold.

Skal I have fællesøkonomi?

For at få styr på økonomien i jeres parforhold, er det først og fremmest vigtigt at tage stilling til, om I skal have fællesøkonomi.

Før I tiden var det meget almindeligt at lave fællesøkonomi, når man flyttede sammen, men i dag er det mere almindeligt at man stadig har hver sin konto.

Mange par vælger at lave en løsning midtimellem, hvor der er en fælleskonto, som fx bruges til mad og andet til husholdningen, mens i hver især samtidig har jeres egen kontor. På den måde har I noget fælles, uden at alle jeres penge er bundet til den samme konto.

 

Læg budgetter

For at være enige om økonomien, er det e god idé at lægge et budget, hvor I snakker sammen om, hvor mange penge i vil bruge på forskellige poster. Når I snakker sammen om, hvor mange penge I vil bruge til forskellige poster, har I på forhånd aftalt det, og det bliver dermed nemmer at holde styr på økonomien.

I kan med fordel lægge forskellige budgetter, for at få et godt overblik over de forskellige poster som skal dækkes.

 

Find ud af hvordan I kan spare penge

Et spørgsmål der kommer op i mange forhold er, hvordan det er muligt at spare penge. Der er mange måder at spare penge på i hverdagen, og alt efter hvordan jeres hverdag er strikkes sammen, er det forskelligt, hvordan I kan spare penge.

For at finde ud af, hvordan I kan spare penge, gælder det om at kigge på, hvor I bruger mange penge, og samtidig overveje hvilke muligheder der er for at spare penge i jeres budget.

Hvis I fx bruger mange penge på mad, i forhold til hvor mange personer i er i husholdningen, kan det være en mulighed at lægge en madplan og samtidig handle ind mindre gange om ugen. For de fleste er det nemlig sådan at vi bliver fristet hver gang vi er ude at handle ind og derfor kommer til at bruge flere penge.

I kan samtidig begynde at kigge på hvad I har af forskellige abonnementer, og tænke over, om der er mulighed for at finde billigere abonnementer nogle steder.

Ved at kigge online, kan I sammenligne priser på meget forskelligt. I kan fx sammenligne priser og hastighed på internet via hjemmesiden internetpriser.dk. Ved at kigge på priserne andre steder, kan I finde en billigere løsning for jer og derigennem spare penge.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *