Sådan bliver I klar til at købe bolig sammen

Sådan bliver I klar til at købe bolig sammen

Som par er en af de største ting at flytte sammen herunder at købe en bolig sammen. Boligkøb er en stor beslutning som par, da der er mange økonomiske spørgsmål samtidig med at I skal blive enige om, hvor I skal bo. I denne artikel har vi derfor lavet en lille guide til, hvordan I bliver klar at købe jeres første bolig.

Få styr på jeres økonomi

Det første I skal gøre, for at blive klar til at købe bolig, er at få styr på jeres fælles økonomi. En bolig er noget af det dyreste vi køber gennem livet, og hvis I skal købe bolig sammen, er det derfor afgørende at I har godt styr på jeres økonomi.

I skal sandsynligvis ud og tage et boliglån for at finansiere jeres boligkøb, og for at I får et lån, der passer til jer, er det afgørende at I har godt styr på jeres økonomi. Der findes forskellige typer af lån, som I kan bruge til boligfinansiering og her er jeres økonomi det afgørende punkt i forhold til hvilket lån, der passer bedst til jer.

Det er samtidig vigtigt, at I har et godt overblik over jeres økonomi, når I skal have et lån, så I dermed kan vise banken eller realkreditinstituttet at I har gode muligheder for at betale af på lånet.

 

Snak om jeres fælles forventninger til den kommende bolig

Når I skal til at finde jeres fælles drømmebolig, er det en god idé at snakke om jeres fælles forventninger til, hvordan jeres drømmebolig skal være.

Det kan fx være godt at snakke om hvor I gerne vil bo, samt hvor stor en bolig I er på udkig efter, som er de to vigtigste ting at have styr på. Men ud over det, kan der også være mange andre spørgsmål, som det er en god idé at tage stilling til, så I har styr på hvilken bolig I er på udkig efter.

Det kan fx være spørgsmål om I gerne vil finde en bolig med have eller helst vil bo i en lejlighed inden i byen. På samme måde kan I have mange andre forventninger, og det er en god idé at snakke om dem, for at I får styr på jeres boligjagt.

 

Planlæg flytningen

Når I skal til at flytte sammen, er det en god idé at planlægge flytningen nøje. I har garanteret to forskellige kalendere med arbejde og andet som skal gå op, samtidig med at I skal flytte og derfor er det en god idé at planlægge hvornår flytningen skal foregå, så I kommer godt igennem jeres flytning.

Når I er flyttet, er det samtidig en god idé at I har god tid til at falde til i den nye bolig: I starten vil det sikkert ikke føles rigtig som hjemme og derfor er det vigtigt, at I har god tid til at komme til rette.

For at komme godt til rette i boligen fra starten gælder det om at indrette jer personligt. Det kan I fx gøre ved at finde flot boligdekoration, som fx boliginteriør fra HAY, som kan findes på livingshop.dk, der også har meget andet spændende boliginteriør som I kan bruge til at indrette jeres nye hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *