Sådan bevarer du kærligheden i ægteskabet

Sådan bevarer du kærligheden i ægteskabet

I en travl hverdag, kan det oftest være svært at finde tid til sig selv og hinanden. Som ægtepar, kan det desværre også hænde, at vi i hverdagens stress glemmer, at det er vigtigt også at sætte kvalitetstid af til hinanden.

Bruger man nemlig ikke tid sammen i et parforhold, kan det over længere tid desværre have uønskede konsekvenser.

Er du en af dem, som ikke får brugt nok tid sammen med din højtelskede mand eller kone, og gerne vil have nogle tips til, hvordan kærligheden ikke forsvinder i en travl hverdag, så læs med her.

Tag ikke arbejdet med hjem

Der er generelt mange ting, som vi gerne vil nå i vores dagligdag. Dog er det ikke muligt at kunne alt, og det er vigtigt at huske, for at undgå en stresset hverdag.

Stress fra arbejdet, tager man oftest med hjem, og dette går udover forholdet. Sørg derfor for at separere privatliv og arbejdsliv så vidt muligt.

Gode tips kunne eksempelvis være ikke at arbejde hjemmefra om aftenen. Oftest sker der dét, at man lige skal nå en ekstra ting efter aftensmaden derhjemme eller der er en deadline, som skal overholdes.

Selvom det er forståeligt, at arbejdet også skal nås, er det en god idé – i stedet for at tage arbejdet med hjem – at blive på arbejdspladsen, indtil du er færdig med dagens gøremål. På denne måde tager du ikke arbejdet med hjem, du undgår stress, som kan gå ud over din partner, og du har plads til slappe og tilbringe kvalitetstid med din partner.

Vær spontan

Udover at tilbringe tid sammen, vil din partner sætte pris på spontane overraskelser. I en travl hverdag, kan det ofte være svært at finde tid til hinanden, og ved at gøre noget de ikke forventer en gang imellem, viser du din partner, at du tænker på ham eller hende på trods af mangel på tid.

Selvom det godt kan lyde overvældende, behøver det ikke nødvendigvis være noget der tager lang tid at planlægge. Det kunne være en lille ting, som eksempelvis en gave, du køber på vej hjem fra arbejdet.

Elsker din kone eksempelvis at tilbringe tid i køkkenet og kan godt lide at invitere over til middag, kan du blandt andet købe nogle lækre ting, som hun kan dække bordet med.

Det er ofte en ting, som vi selv glemmer at købe i hverdagen, men som vi værdsætter at eje, og har du ikke tid til at tage i en forretning, kan du eksempelvis købe fine duge fra Georg Jensen på damask.dk.

Selvom det umiddelbart lyder som en god ting, vil en spontan gave, hvor du har lagt vægt på den lille detalje, vise din kone, at du tænker på hende, og det vil hun værdsætte. Drag inspiration fra den gang I gav hinanden morgengaver efter jeres bryllup.

 

Der er mange forskellige måder at holde kærligheden i live på, og ovenstående er kun få af dem. Det vigtigste er blot at huske at bruge tid sammen og værdsætte hinanden, og det behøver ikke nødvendigvis være planlagt lang tid i forvejen. Oftest er en spontan gestus alt hvad der skal til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *