Plads i budgettet til familieforøgelse?

Plads i budgettet til familieforøgelse?

Når man er lykkeligt gift, er familieforøgelse det næste skridt for rigtig mange par. Børn kan uheldigvis være dyre i drift, og det kan sætte en stopper for manges drømme. Man antager, at et barn cirka koster en lille million for fødsel og til de bliver myndige. Der er imidlertid mange måder, hvor du kan spare penge. At få et barn kan nemlig gøres meget billigere end de fleste tror, hvis man selv er villig til at gøre en indsats.

Genbrugstøj

Genbrugstøj har en negativ klang hos mange i dag, men især når det gælder tøj til helt små børn, er der mange penge at spare. Små børn vokser hurtigt, og derfor bruger de sjældent tøj mere end et par uger af gangen.

Dette gør sig også gældende for det genbrugstøj, som du kan finde i butikkerne, og dermed er der rigtig mange penge at spare, hvis du er villig til at vælge tøj, som kun har været i brug i ganske kort tid.

Hvis du er glad for mærkevarer, kan du også være heldig at gøre nogle gode fund, hvor der især kan spares mange penge. Der er endda også genbrugsbutikker, der kun sælger mærkevarer, hvilket kan være attraktivt for nogle.

Der er også andre ting, der kan købes brugt til sit barn udover tøj. Engangsudgifter kan være dyre og fylde meget i budgettet som eksempelvis autostol og puslebord, men ting som disse kan også købes brugt – enten i butikker eller på online sider, der sælger brugte ting.

 

Tal med venner og familie

Hvis I planlægger at få børn, bør I også tale med jeres omgangskreds og høre dem ad. Der er mange, som tidligere har haft børn og derfor har tøj og udstyr liggende. Eksempelvis barnevogne er ofte af meget høj kvalitet og bliver derfor ikke slidt ned, fordi de har været brugt af én enkelt familie.

I andre tilfælde kan de også bidrage med noget så simpelt som legetøj og andet småudstyr, som også kan gavne en, når man skal have et barn.

Ens omgangskreds kan være en kæmpe hjælp i forbindelse med en familieforøgelse. Både små og store ting tæller, da det i sidste ende kan blive en dyr fornøjelse at få et barn, og det er derfor fornuftigt at spare, hvor man kan.

 

Større lejebolig i stedet for huskøb

En familieforøgelse betyder også, at man får behov for mere plads. For mange familier giver budgettet ikke mulighed for at købe et hus, så der er plads til de ekstra børneværelser, som man har behov for.

Hvis dette er tilfældet, kan løsningen være at finde en større lejebolig, da dette vil have lavere krav til rådighedsbeløbet. Internettet har heldigvis gjort det nemt at finde og sortere mellem lejeboliger. Leder I efter noget større i Odense, kan I eksempelvis besøge Boligportal og gå ind under lejebolig Odense. Her er det muligt at sortere i søgeresultaterne og finde en bolig, der har det antal rum, som du skal bruge inden for ens budget.

I kan sagtens beholde drømmen om at blive husejer, men det kan ske, at drømmen må udsættes lidt, og man må finde noget billigere for at få opfyldt drømmen om at få et barn.

 

Gem udstyr og tøj til det andet barn

Hvis man overvejer at få endnu et barn senere hen, kan det også anbefales at gemme udstyr og tøj, der er brugt til den førstefødte. Det eneste det kræver er, at man har plads til at opbevare tingene et sted – men herved kan en masse penge spares, når man får sit andet barn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *