Maldiverne: Solskin, badeferie og en snert af historie

Maldiverne: Solskin, badeferie og en snert af historie

Lad os starte med at få Maldiverne geografisk placeret. Den lille øgruppe, der består af de såkaldte atoller, ligger syd for Indiens og Sri Lankas kyst nærmest lige oveni den ækvatoriale linje, som gør det svært at vide, om det er sommer eller vinter på Maldiverne, medmindre man ved det – her er der nemlig altid sommertemperaturer.

De laveste gennemsnitstemperaturer ligger på omkring 25 grader, og det eneste, som kan være en smule irriterende angående vejret, er de tropiske storme og monsuner, man kan være uheldig at blive en del af. Første tip er at befinde sig på de sydligste atoller, da man grundet ækvator-linjen kan undgå meget ved at være på den sydlige del af Maldiverne. Hvis du tænker: “Hvad kan man få ud af en tur til Maldiverne?” er du kommet til den helt rigtige artikel. Læs med og bliv klogere!

Hvad kan man lave på Maldiverne?

Okay, lad os være helt ærlige… Maldiverne er for det meste kendetegnede ved at være utrolig paradisiske, smukke, luksuriøse, varme og skønne at være på, men, hvis man gerne vil have muligheden for også at kunne bruge noget af tiden på andet end at sole sig, kan man for eksempel:

 

  • Besøge øernes største by, Malé
  • Besøge Malé Friday Mosque
  • Snorkle

 

Lad os kigge nærmere på de få, men anderledes, ting man kan begive sig til, når man besøger Maldiverne.

Besøg hovedstaden

Først kan man starte med at udforske den største by og hovedstaden til Maldiverne, Malé. Den største ø, Gan, ligger dog faktisk relativt langt fra hovedstaden, og Malé ligger også i et andet atol-fællesskab end selve maldiverne. Det er nu engang sådan det er, og skal man fra Malé til Gan, skal man flyve 1.5 time over det smukke, blå vand. Maldiverne er bosat af befolkning, som næsten består 100% af muslimer.

 

Derfor kan man også i hovedbyen finde flere religiøse indikatorer, som vi kommer lidt nærmere på i næste punkt. I Malé ligger der både et nationalmuseum, der kan være værd at besøge, samt et tsunami-monument, hvor man kan mindes dem, der omkom under den voldsomme tsunami i 2004.

Udforsk hovedstadens religiøse kendesteder

Som tidligere nævnt kan man i Malé, besøge flere muslimske kendesteder, heriblandt Malé Friday Mosque, som er en ganske smuk bygning. Bygningen er blændende hvid og med smukke gulddetaljer på ydersiden. Bygningen stammer helt tilbage fra 1658 og blev bygget under Ibrahim Iskandar. En sjov detalje er, at moskeen vender mod vest. Normalt er vi i Danmark vant til at høre, at moskeer vender mod øst – mod Mecca – men befinder man sig på de øde Maldiver, bliver moskeen nødt til at vende mod vest.

Paradis – også under havoverfladen

På Maldiverne er der rig mulighed for at snorkle dagen lang. Her er der ingen undskyldning – man kan dykke og snorkle til fingrene ligner rosiner. Den optimale snorkle-sæson på Maldiverne løber fra december til maj, da det er her, monsunsæsonen aftager.

 

Det vil sige, at der er stille vejr og klar himmel, og det giver optimale dykkerbetingelser. Dykker man ned under havoverfladen eller tager et kig med sit snorkeludstyr, finder man et fantastisk dyreliv, der tæller mange helt uvirkelige arter, som man aldrig har set det i Danmark. Tager man på en dykkertur, kan man være heldig at se hammerhajer, rokker og farverige fisk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *