Kommuniker effektivt i jeres forhold

Kommuniker effektivt i jeres forhold

Effektiv kommunikation er ufatteligt vigtigt for at sikre et godt ægteskab. Rigtig mange uenigheder skyldes misforståelser, og i længden kan det eskalere og skabe skænderier, der er ude af proportioner med virkeligheden. Derfor har vi samlet nogen gode råd til, hvordan I forbedre kommunikationen i jeres ægteskab – og ikke mindst hvordan I undgår dumme og unødvendige misforståelser.

Lad hinanden tale ud

Når man har været gift i lang tid, begynder man at kende hinanden rigtig godt. Ofte føler man, at man ved, hvad ens partner vil sige, før de har afsluttet deres sætning. Det betyder også, at man er mindre tålmodig med at lade ens partner tale ud, for man føler, at man kender afslutningen på sætningen. For modparten er dette dog en frustrerende vane, fordi man føler, at man bliver afbrudt og aldrig bliver hørt ordentligt.

Ofte kender vi heller ikke hinanden så godt, som vi selv tror, og derfor misforstår vi partnerens hensigt, når vi afbryder dem. Hvis I vil forbedre kommunikationen i jeres forhold, bør I derfor aftale, at I altid lader hinanden tale ud, før I svarer. Det kan afværge mange misforståelser og dermed skænderier.

Derudover er det også høfligst ikke at afbryde, og det er vigtigt at vise respekt for sin partner, hvis man vil have en ligeværdig samtale. Denne respekt er ekstremt vigtig i parforholdet.

Se hinanden i øjnene

Hverdagen er ofte travl, og kommunikationen forgår ofte i forbifarten, når man haster mellem forskellige gøremål. Hvis I vil forbedre kommunikationen, er det vigtigt, at I giver jer tid til at standse op og se hinanden i øjnene. Det er vigtigt at bibeholde det nærvær og samtidig sikrer man også, at vigtige emner får den fulde opmærksomhed, når der er brug for det.

Hvis I begge har en travl hverdag, kan aftensmaden være et godt tidspunkt at få snakket ud om både store og små dilemmaer. Lad fjernsynet være slukket, pak computere, tablets, smartphones langt væk og giv hinanden den fulde opmærksomhed. Ellers kan I aftale bestemte tidspunkter i løbet af ugen, hvor I kun giver hinanden opmærksomhed. Herved sikrer I, at I altid har noget kvalitetstid sammen.

På disse tidspunkter er det utrolig vigtigt at være nærværende overfor hinanden og vise interesse for din partner. Den kan gøres gennem ros eller ved at spørge ind til sin partners liv og hverdag. Herved vises en positiv interesse for den anden, der vil glæde din partner, og hvis denne positive form for kommunikation bliver til en vane, vil det skabe rigtig god energi i forholdet.

Lad ikke hørelsen hæmme jer

I mange ægteskaber bringer alderens også visse ulemper med sig – heriblandt forringet hørelse. Dette er imidlertid ikke kun et handicap, der rammer individet. Det er også en gene for den ramtes partner, der pludselig opdager, at flydende kommunikation bliver vanskeliggjort. Der findes dog gode alternativer, til at løse disse problemer.

Har du en partner, der lider af dårlig hørelse, kan du læse mere om mulighederne her. God kommunikation i et ægteskab kan være en vedvarende udfordring, så der er ingen grund til at lade udefrakommende omstændigheder gøre det endnu sværere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *