Klar de praktiske opgaver sammen

Klar de praktiske opgaver sammen

I et ægtepar, hvor man har været sammen i lang tid, vil der nærmest altid være ting, der kan gå en på nerverne ved sin partner. I mange ægtepar er dette de praktiske opgaver omkring hjemmet, der kan være kilden til diskussion. Det er naturligvis individuelt for hvert ægtepar, hvordan fordelingen af de praktiske opgaver er, men et forslag til, hvordan man kan undgå disse konflikter, kan i flere tilfælde være at ordne nogle af disse opgaver sammen.

 

Gør det til en hyggelig stund

 

En praktisk opgave er, som rigtig meget andet, ikke andet end, hvad man gør det til. Derfor vil det først blive kæmpet op til at kunne skabe en konflikt, hvis man giver det muligheden for det. Tag for eksempel det at male træbeskyttelse på sit plankeværk – en rigtig klassisk praktisk opgave, som ikke ved første indskydelse lyder særlig sjov. Dog vil det være muligt at få vendt dette til noget hyggeligt, hvis man tager initiativet til det. Man ville derfor kunne tage sin bøtte med træbeskyttelse og et par pensler i hånden og tage ud sammen og få det gjort.

Her kunne man eventuelt medbringe noget mad eller andre forfriskninger. Hvis det foregår på en sommerdag, hvor det jo ofte er vigtig at benytte sig af træbeskyttelse, som det i øvrigt er muligt at få her, er der gode chancer for at gøre noget hyggeligt ud af det.

Der findes et hav af andre praktiske opgaver udover ovennævnte eksempel, som det er muligt at forvandle til en hyggelig stund.

 

Nyd resultatet sammen

 

Når en praktisk opgave er klaret, vil man ofte have efterladt et resultat, som er tilfredsstillende komparativt med, hvordan situationen var førhen. Hvis det er en lidt større praktisk opgave, som fx at male et værelse eller lignende, så er det ydermere rart at kunne nyde resultatet af ens arbejde sammen. Hvis det kun er én i ægteskabet, der påtager sig rollen for at få det gjort, vil denne person ofte sætte mere pris på det færdige resultat end personen, der fik sprunget det over.

Begge parter i ægteskabet har altså mulighed for at relatere til det endelige resultat, hvis begge har lagt kræfter i det. Prøv derfor så vidt muligt at klare det sammen.

Der findes en masse praktiske opgaver, som skal klares i et hjem, hvorfor det naturligvis ikke er alt, der skal klares sammen. Det handler om at finde en hårfin grænse for, hvilke opgaver, der lige kræver lidt ekstra og derfor tage beslutningen om at klare disse sammen. Det kan nemlig også være en kilde til uenigheder, hvis man undgår at tage sig af praktiske opgaver, fordi man bruger undskyldningen: ”Det skulle vi jo gøre sammen”. Tag en føler og tag dernæst en beslutning. Hvor man før så bump på vejen, kan disse opgaver nemlig forvandles til hyggelige stunder, hvis man vælger dem korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *