Julen er hjerternes fest – undgå et knust hjerte efter julen

Julen er hjerternes fest – undgå et knust hjerte efter julen

Julen er tiden, hvor vi samles i familierne for at hygge os. Men for rigtigt mange par bliver tiden efter julen den, hvor de beslutter sig for at blive skilt eller at gå fra hinanden. Mange havde håbet, at julen ville give deres parforhold den tabte gnist tilbage, men det sker sjældent. Vi giver jer gode råd, så i kan undgå at blive en del af den triste statistik.

Hverdagsproblemerne vokser, når vi bliver pressede

Med tiden og igennem årene, glemmer nogle par at prioriterer tid til hinanden. De har igennem de sidste mange år, glemt at sætte tiden af til at tale sammen om de ting de har gået og spekuleret på, og har ikke været gode nok til at sætte ord på deres forventninger til hinanden, og det giver spændinger i forholdet.

Vi mennesker har generelt tendens til at ville begynde på ting på skæredage. Jeg starter kuren i morgen, jeg begynder at rydde op i mine skuffer efter sommerferien, og jeg vil arbejde på mit forhold i juleferien. Men har du ignoreret dit forhold, dine og din partners behov for længe, vil juleferien bare blive en lang række misforståelser og anklager.

Husk hvorfor i forelskede jer

Du kan heldigvis undgå at ende i skilsmissefælden. Det handler kun om at have lysten. Prioriter din partner som var han eller hun en vigtig arbejdsopgave, og invester tid på at være sammen. Husk at fortælle hvad du tænker, og føler, også selvom det kan være en svær samtale.

Hvis der er problemer, og du påtaler dem overfor din partner, så er det vigtigt, at du ikke kommer til at anklage og placere hele skylden hos din partner. Din partner anser måske ikke dit problem som et problem, og var ikke klar over, at du havde det sådan. Husk også at blive på din egen banehalvdel når du vil påtaler problemer. Der er ingen, der lytter, hvis de føler sig angrebet, og du kan aldrig med garanti vide hvorfor, din partner gør som han eller hun gør. Koncentrer dig i stedet om hvordan du selv kan bidrage til at forholdet bliver bedre, og at I får løst jeres problemer.

Professionel hjælp til at løse jeres problemer

Nogle gange er problemerne så store, og sårene så dybe at der er behov for at få en professionel til at mægle og hjælpe jer med at finde hoved og hale i løsningen. Hos Mindcph.dk finder i et hold af dygtige psykologer der med udgangspunkt i metakognitiv terapi, tager hånd om jeres fremtidige liv sammen. Når man vælger at gå i parterapi, vælger man samtidig hinanden. Der kan være mange forskellige grunde til, at I starter i terapi, men hos mindcph er grunden underordnet. Alle forløb tilrettelægges individuelt efter jeres udfordringer og ønsker.

Metakognitiv parterapi fokuserer konstruktivt på jeres fremadrettede handlemuligheder. Det betyder, at i ikke kommer til at gå i dybden med hinandens fejl og mangler, men i stedet fokuserer på jeres situation her og nu, og giver jer redskaber til at samarbejde om de ting, der er værdifulde for jer, at få en bedre kommunikation og at skabe forståelse for hinanden og på den måde at opbygge respekt og anerkendelse i jeres forhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *