Hav det godt med dig selv og få et godt ægteskab

Hav det godt med dig selv og få et godt ægteskab

At have et godt og lykkeligt ægteskab kræver uden tvivl begge parters indsats – men der er samtidigt ingen tvivl om, at yder du din del, gør det det også langt lettere for den anden part at gøre hans eller hendes.

Er du først negativ eller stresset, kan det hurtigt påvirke din partner og til sidst ægteskabet som helhed. Det er dog ikke altid let at give alt af sig selv og konstant vise overskud. Noget, der dog hjælper langt hen af vejen, er hvis du har det godt med dig selv. Det er med til at skabe livsglæde inde i dig selv og vil påvirke ægteskabet i en positiv retning. Men hvordan er det lige, at du gør det?

 

Få selvtilliden i orden

Først og fremmest er det vigtigt, at du har selvtilliden i orden. Synes du ikke, at du er god nok, har du for mange forventninger til dig selv eller føler du konstant skal leve op til andres krav, kan det i den grad påvirke din selvtillid.

Der er heldigvis mange måder, hvorpå du kan styrke din selvtillid. For nogle kan det hjælpe at få ny viden til sig. Andre kan opnå dette ved at få anerkendelse fra kollegaer, venner eller måske helt fremmede.

Det er altså meget individuelt, hvad der skal til, for at få selvtilliden i orden. Dog er det ikke lige let for alle, at få den op på et hvis niveau. Her kan det kræve hjælp udefra igennem eksempelvis en psykolog.

Vær i takt med dine tanker og krop

I en stresset hverdag kan det være svært at få styr på sine tanker og følelser. Hurtigt kan de travle dage gå uden at du når at tænke og føle efter. Men det kan have konsekvenser, når du ignorer kroppens signaler. Her kan eksempelvis kropsterapi være en god hjælp til at arbejde på både fysiske og psykiske laster, som kan hjælpe dig til en bedre og gladere hverdag.

Eksempelvis kan du her læse meget mere om denne form for terapi, og hvordan det foregår.

Accepter dig selv som du er

Hele tiden bliver vi påvirket af vores omverden – nogle bliver dog påvirket af denne i højere grad end andre. Især i takt med udbredelsen af de sociale medier, har mange det svært ved at acceptere sig selv, som de er, når alle udadtil virker perfekte. Men på internettet kan mange hurtigt få fremstillet sig selv som perfekte, og lever man ikke op til dette – hvilket de færreste gør – kan det ramme end hårdere, end det bør. Begynder man først at tvivle på sig selv og ikke acceptere den person, man er, og den måde man ser ud på, kan det påvirke ægteskabet. Derfor er det et vigtigt element i et lykkeligt ægteskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *