Gode råd til jeres første boligkøb som ægtepar

Gode råd til jeres første boligkøb som ægtepar

Tiden efter ægteskab er skøn. Alting føles anderledes, idet I nu er gift, og træder ind i en helt ny rolle. Dette er også tiden, hvor man begynder at tænke på at tage nye skridt som at købe en bolig, få børn og meget mere.

Overvejer I at købe en bolig, er der en del ting, I skal være opmærksomme på. For at undgå, at I glemmer specifikke ting, som senere kan vise sig at udgøre en forhindring, er det vigtigt at I danner jer et overblik, eksempelvis ved at lave en to-do-liste.

Nedenfor giver vi vores bud på hvilke ting, der bør være en del af din to-do-liste.

Køb en bolig, der dækker netop jeres behov

Når I køber bolig, er det vigtigt, at I ikke kun tænker på det økonomiske aspekt – prisen – men også på, om den passer til jer.

De fleste køber bolig med intentionen om at blive i den i lang tid. Derfor er det også vigtigt, at I køber en bolig, som I føler jer tilpas i, og som dækker jeres behov.

Her er det vigtigt at overveje ting som jeres jobsituation, om I skal have børn, om der er mulighed for offentlig transport, beliggenhed og meget mere.

Disse ting spiller nemlig en rolle i forhold til hvor stor boligen skal være, hvilke områder I leder efter – eksempelvis børnevenligt område – og meget mere.

Ved at købe bolig ud fra jeres behov, sikrer I at det ikke kun er en økonomisk god beslutning, men også fordelagtig i forhold til at I vil bo der i lang tid og kunne føle jer tilpas.

Få begge jeres navne på skødet

Selvom det ikke er en tanke, man har lyst til at gå rundt med, ved man aldrig hvad fremtiden bringer i forhold til jeres ægteskab og jeres forhold.

Derfor er det en god idé at få begge jeres navne på skødet, når I når til skødeskrivning i købsprocessen. Det er nemlig sådan, at du kun ejer boligen i lovens øjne, hvis dit navn er på skødet, og køber i boligen i fællesskab, kan dette kun bevises, hvis begge jeres navne er skrevet på.

Er du i tvivl om hvad et skøde er, hvordan processen foregår eller andet, kan du klikke her og læse mere.

Tegn en ejerskifteforsikring

Det er yderst fordelagtigt at tegne en ejerskifteforsikring inden I overtager boligen. Denne type forsikring dækker nemlig skjulte skader, fejl og mangler i boligen, som ikke fremgår af blandt andet tilstandsrapporten.

Ved at tegne en ejerskifteforsikring sikrer I dermed, at I ikke pludseligt står med en uventet regning. Inden I tegner en ejerskifteforsikring bør I dog undersøge betingelserne nøje, da det er forskelligt i hvor høj grad – og hvad – den dækker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *