Fra den første kærlighed til bryllup

Fra den første kærlighed til bryllup

Forelskelse kan opstå på et øjeblik og føre til kærlighed, der varer en hel livstid.

I de store, romantiske fortællinger falder hovedpersonerne altid for hinanden med et brag. Hvis man eksempelvis ser en romantisk film i tv, ligges der nogle gange lydeffekter ind over, så man kan høre, hvornår vores helte er blevet forelsket.

Sådan foregår det også i virkeligheden. Sommetider! Det er nemlig langt fra de færreste par, som oplever at blive fejet væk af forelskelse fra dag et. Kærligheden er en kompleks størrelse, som man ikke kan sætte i bås. Derfor oplever de fleste, at den kommer snigende med tiden efter man lærer den anden bedre og bedre at kende.

Undersøgelser viser, at 80% af alle mennesker har mødt vedkommende, de bliver gift med, når de fylder 28 år. Dette betyder dog ikke, at de er skal date eller kende ham eller hende særlig godt, men bare, at man har mødt vedkommende på den ene eller anden måde. Hvem ved, måske din kommende kone er din barndomsveninde, du ikke har talt med i flere år? Eller måske din fremtidige ægtemand er ham den søde tjener på din yndlingscafe?

Det er dog forskelligt, hvornår man møder sin eneste ene og hvorhenne det sker. Det gælder bare om at holde øjnene åbne, fordi lige pludselig, endda ofte når man mindst venter det, dukker den eneste ene op.

Guds veje er uransagelige – husk det.

 

Hvornår ved man det?

Forelskelsen kan mærkes ved, at man føler, at kroppen er fyldt med lykke, og man er klar til at gøre alt for ham eller hende. Man svæver på den lyserøde sky, og det føles vitterligt som om den udkårne er den vigtigste del af ens hverdag. Det kan være svært at tænke på andet, og nogle kan endda have svært ved at spise og sove. Når forelskelsen fordamper og går over i kærlighed, begynder man at kunne se ens partners “fejl”. Dog synes man stadig, at personen er den dejligste, og man kan ikke forestille sig en hverdag uden sin udkårne.

Men hvornår ved man så, at det er ham eller hende, man skal giftes med? Her må vi være dig svar skyldig og nøjes med den forklaring, du sikkert har fået et par gange som teenager af dine forældre – når det føles rigtigt.

Og hvornår gifter man sig så? Det første stykke tid lever et par som kærester, indtil bryllupsklokkerne begynder at ringe. Det kan være, tiden er inde, når uddannelsen er overstået, eller når snakken om børn bliver mere central. Det er forskelligt fra par til par, hvornår timingen, og alt det der følger med, føles rigtig. Nogle gør det dog også af praktiske årsager i forbindelse med børn og huskøb. En gyldig regel er dog, at man skal gifte sig, når man simpelthen ikke kan lade være.

Der skal tages stilling til mange ting omkring den forstående fest for kærligheden. Nogle vælger at holde det småt, mens andre er i gang med planlægningen over et år før den store begivenhed. Måske er det netværket over hele landet, der skal inviteres, eller også er det kun den nærmeste familie.

Alt efter hvad man vælger samt hvem og hvor mange, man vil invitere, skal brylluppet arrangeres

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *