Få styr på udearealerne i foråret

Få styr på udearealerne i foråret

Dumme hængepartier er én af de mest almindelige årsager til uenighed i et ægteskab. Udnyt derfor dette forår til at få styr på huset og haven, så I er klar til en afslappende og harmonisk sommer. For at hjælpe har vi lavet en liste over ting, som I måske skal have styr på inden foråret er forbi.

Gør terrassen klar

Hvis den danske sommer viser sig fra sin gode side, er der stor sandsynlighed for, at terrassen bliver et yndet sted at holde til i løbet af sommeren. Derfor er det også en god idé at få gjort terrassen klar allerede i foråret, så I kun behøver tænke på at nyde solen, når det gode vejr endelig kommer.

Har du en fliseterrasse, så er der stor sandsynlighed for, at du døjer med flisepest, hvis terrassen har nogle år på bagen. Flisepest er et andet ord for lav, som sætter sig på fliser og gør dem grimme. De trives især i et fugtigt klima, hvilket Danmark som lande ofte kan byde på. Derudover er det ekstra sandsynligt, at du oplever flisepest, hvis du har en nordvendt terrasse, eller én der er overdækket af træer. Fliserne kan også være fyldt med alger, og hurtigt være blevet grimme, beskidte og slimede, hvis du ikke lige har fået bestilt en algebehandling eller generelt gjort noget ved dem de sidste par år.

Heldigvis kan du nemt løse dette problem, om det er så er fliserens, algebehandling eller noget tredje, som er nødvendigt for at få dine fliser til at se ordentlige ud igen. Samtidigt er det ikke noget, du selv behøver rode dig ud i – du kan nemt hyre professionelle, som kan foretage sig det med det helt rigtige udstyr,

Der findes også måder, hvorpå du kan gøre det manuelt, men resultatet er ikke nær så godt, som det en professionel kan yde.

Få malet træværket

Det er ikke nok, at terrassen bliver sommerklar. Hvis du vil nyde den danske sommer med familien, skal alt det udvendige af huset helst være i orden for at det samlede indtryk bliver godt.

Foråret er derfor også et godt tidspunkt at få malet husets træværk som vinduesrammer eller stakitter. Når du maler og behandler dit træværk, så sikrer du samtidig at træet får en ekstra lang holdbarhed, hvilket jo kan gavne pengepungen på længere sigt. Derudover er det også klædeligt og gør det til en fornøjelse at se på træværket.

Når du skal male, er det vigtigt, at det er tørt. Sørg derfor for at holde øje med vejrudsigten i foråret. Træværket skal nemlig både være tørt når du maler, og mens malingen tørrer, og det er ingen hemmelighed, at det danske vejr kan være en smule ustadigt.

Tag ukrudtet i opløbet

Det er bestemt ikke alle, som har grønne fingre eller interessen til at bruge mange timer i haven. Hvis du ikke er det store havemenneske, bør du gøre en seriøs indsats for at tage ukrudtet i foråret, når det spirer.  Det vil give dine blomster et forspring og betyde, at du ikke skal bruge nær så meget tid i haven til sommer.

I stedet kan du bruge tiden sammen med ægtefællen og børnene. Det giver overskud og livskvalitet i den danske sommer.

Der er altså flere projekter, du kan give dig i kast med i løbet af foråret for at forbedre husets ydre. Det er ting, der skal gøres, og det kan derfor kun anbefales at få dem gjort før problemerne bliver større og uoverskuelige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *