Få styr på det juridiske, når du mister din ægtefælle

Få styr på det juridiske, når du mister din ægtefælle

Der er ikke noget smukkere end at møde sin eneste ene og sige ja til at være hinandens for evigt. En god og sikker hjemmefront med masser af kærlighed er det allervigtigste i livet for de fleste.

Men selvom I er glade for hinanden og svæver på en lyserød sky, så er der lige nogle juridiske ting, der er rigtig gode at få styr på, inden I giver jer helt hen til dagligdagen og til hinanden.

Med ægteskabet følger en hel masse juridisk allerede automatisk med jeres ja til hinanden, og I er sikret i forbindelse med i hinanden i mange tilfælde, hvilket er hele idéen med ægteskabet – man bliver pludselig hinandens nærmeste familie, og det følger der en masse juridisk med til.

Når du mister din ægtefælle

Desværre vil den ene ægtefælle oftest opleve at stå alene tilbage på et tidspunkt, når den anden dør, og det er en rigtig svær situation for den efterladte ægtefælle at stå i. Ikke nok med at man er blevet alene og oplever et enormt savn og en stor sorg, så skal man også til at tage stilling til en hel masse praktiske ting i forbindelse med dødsfaldet. Dette kan være utroligt svært, da sorgen kan være nærmest umulig for nogle at komme over – hvor det vigtigste er at man lærer at leve med det. Hele ens hverdag  bliver vendt på hovedet, og det kan være en traumatisk oplevelse for nogle at gennemgå dette. 

Umiddelbart efter den ene ægtefælle afgår ved døden, skal den anden tage stilling til, hvilken skifteform, der skal anvendes, og hvordan det bedst afvikles. Det er en beslutning, der skal træffes af arvingerne, og man får hjælp i skifteretten til at vælge mellem privat skifte, skifte med bobestyrer eller uskiftet bo.

Selvom der vælges privat skifte, vil det for de fleste alligevel virke som en uoverskuelig opgave, og derfor har rigtig mange glæde af at alliere sig med en bobestyrer advokat, der kan håndtere det hele. Det ændrer ikke på, at der stadig er tale om privat skifte.

En bobestyrers pris er ikke nem at generalisere, men en bobestyrer vil i de fleste tilfælde tage et salær for sit arbejde, som er fast, inden I indgår aftalen. Derudover er der nogle andre ting, du bør medregne, når du prøver at fastlægge den bobestyrerpris, du skal modregne fra afdødes bo.

Den gode nyhed er, at den pris, du betaler din bobestyrer, er fradragsberettiget i dødsboet.

Derudover er der en række andre omkostninger i forbindelse med at miste sin ægtefælle. Blandt andet skal der betales en skifteafgift til skifteretten på 500 kr., og hvis bobeholdningen overstiger 1 mio. kr., skal der også betales en skifteafgift på 6500 kr.

Du kan læse meget mere om bobestyrer priser og om hvordan du kommer videre hos bobestyrer-advokat.dk

Det er nemlig en god idé at sætte sig ind i emnet, da det ikke er ligetil for alle at forstå. Derudover kan det være umådeligt svært at komme igennem det praktiske alene, især efter et stort tab. Rådgivning vil derfor være til stor gavn for rigtig mange og gøre processen bare en smule lettere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *