Få mere kvalitetstid sammen i hverdagen over madlavningen

Få mere kvalitetstid sammen i hverdagen over madlavningen

I en travl hverdag fylder prioriteringen af madlavning ofte mindre i det moderne parforhold, hvor dagens mange to-do lister fra både arbejde og hverdagens gøremål kan virke altoverskyggende. Det skal gå hurtigt og være let at lave mad, når de varme retter skal sættes på bordet foran hele familien. En tendens som går igen i mange danske hjem, omhandler det mangler overskud til at kreerer et lækkert måltid og samtidig prioritere parforholdet efter en hel dags hastværk, hvor det store puslespil med tid skal gå op.

Brug madlavningstiden som kvalitetstid

I de fleste danske hjem spiser vi mange måltider sammen hver eneste dag, som en fast tradition. Det er netop om det dækkede bord, hvor vi mødes og sætter pauseknappen i gang for at nyde maden sammen. Med andre ord kan måltidet opleves som et helligt pusterum, hvor vi endelig har tid til at lytte og prioriterer hinanden for en stund og blive klogere på, hvad vi hver især har foretaget os i løbet af dagen. Dog findes der talrige eksempler på, at mange par eller familier ikke får brugt madlavningen som kvalitetstid sammen. Det kan skyldes at danskerne vælger at spise på forskellige tidspunkter eller ikke tilberede maden sammen. Danskerne udnytter altså ikke den tid, som skal afsættes til at lave et måltid, som den familietid, det ellers kunne være. Måske fravælger danskerne at lave maden sammen, da listen er lang over de mange pligter, som der hører til, når et måltid skal forberedes. Et måltid kræver jo, at der skal handles ind, laves indkøbsliste, tilberedes mad og vaskes op. I stedet opleves hele processen bag af lave mad, som en sur pligt, der hurtig skal overstås.

Husk samvær kan ske over mad

Måltider kan blive til en fællesaktivitet, hvis vi vælger at deltage aktivt sammen. Det er dog forskelligt, hvordan de danske familier får hele puslespillet til at gå op i forhold til at handle ind og have et færdigt måltid serveret. Mange familier opdeler hele processen og gør tingene hver for sig, i stedet for at deltage aktivt sammen som familie og få noget hyggeligt ud af madlavningen. Der ses en tilbøjelighed til at ene part tilbereder maden, mens den anden foretager noget andet. For at være mere sammen om madoplevelserne og de daglige måltider kan I som familie vælge, at planlægge hele ugens måltider sammen og få styr på, hvad der skal spises hvilken dag og handle det ind sammen.

 

Vælg den lette løsning

For mange danskere er det svært at finde inspiration til aftens menu, når man i sidste øjeblik står i supermarkedet og hurtigt skal træffe en beslutning. Det kan blive en mere omfattende og tidskrævende proces, at skulle tilberede et velsmagende måltid for familien, end det burde. Så hvis du ønsker mere tid med din familie i hverdagen, så kig nærmere på Madmagasinet og find dagligt inspiration til hverdagsretter, som kan købes i dit nærmeste supermarkedet. Her er fokus på gode råvarer og indkøbslister, så du kan nyde din energi sammen med familien og i sammen kan få lærerige madoplevelser sammen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *