Er du på jagt efter drømmeboligen? Sådan kommer du i gang

Er du på jagt efter drømmeboligen? Sådan kommer du i gang

Er du nygift og klar til at starte en ny tilværelse med dit livs kærlighed? Det er her, at drømmeboligen kommer ind i billedet, da de perfekte fysiske rammer skal være med til at starte jeres ny liv som mand og kone.

Det kan dog være svært at finde drømmehuset, hvorfor det kan være nødvendigt med en hjælpende hånd fra dygtige fagfolk. Start med at lave en prioriteringsliste, hvor du skriver ned, hvilke features og elementer jeres drømmehus skal bestå af – på denne måde er i godt på vej mod at finde drømmehuset.

Det er en god idé at snakke med jeres bank som det første. I kan sammen med jeres bankrådgiver lægge et budget, der tager højde for jeres udgifter og indtægter, som det vil se ud efter et potentielt boligkøb. Jeres skattefradrag vil blandt andet ændre sig efter et boligkøb, og det kan være svært selv at beregne, hvor mange penge man har til rådighed. En god tommelfingerregel er at spare op til udbetalingen på det hus, I gerne vil købe. Når I har snakket med banken og fået udarbejdet budgetter, kan boligjagten for alvor begynde. Nu kan I nøjes med at kigge på de boliger, I har råd til – så slipper I også for at blive forelsket i et hus, som I ikke har råd til.

Hvor skal man lede?

Men hvorfor finder man helt præcist drømmeboligen? Der findes et utal af forskellige ejendomsmæglere, hvor I kan lede med lys og lygte. I de sociale medier, via venner, kolleger og familien er dog også nogle af de bedste steder at lede efter drømmeboligen. Måske I endda kan få en fod indenfor før alle andre, så i har større chance for at kunne købe drømmeboligen – hvis I kan finde den.

Kontakt en boligadvokat

I kan med fordel kontakte en boligadvokat, der kan hjælpe med et sikkert boligkøb, så I ikke køber katten i sækken. En boligadvokat varetager udelukkende jeres interesser, hvorimod ejendomsmægleren varetager sælgers interesser. I bestemmer selv, hvornår der skal tages kontakt til en boligadvokat, men det sker ofte, når man har fundet den bolig, man gerne vil byde på. Her kan boligadvokaten hjælpe jer med at tyde svære og komplicerede papirer, tilstandsrapporter og energimærkninger, så I er 100% sikre ved, hvad I køber. Derudover kan der indsættes advokatforbehold, hvilket betyder, at kontrakten til enhver tid kan annulleres, hvis der skulle være behov for dette. I kan blive meget klogere på, hvad en boligadvokat kan hjælpe med her.

Nu er det blot at komme i gang med søgningen efter drømmeboligen. God jagt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *