Er du kørt sur i parforholdet? Få hjælp

Er du kørt sur i parforholdet? Få hjælp

Hvis du oplever problemer i parforholdet, kan du gøre klogt i at kontakte en psykolog, der kan hjælpe jer videre i forholdet. Problemer i parforholdet kan handle om mange ting, som eksempelvis vanskeligheder i kommunikationen samt at blive bedre til at forhandle og gå på kompromis.

Det kan også være, at det handler om følelser, der bliver trigget, og som man har svært ved at håndtere. Læs denne artikel og lær, hvordan en psykolog kan hjælpe jeres parforhold videre i den rigtige retning, og læs om fem uvaner, du skal komme til livs i parforholdet.

5 uvaner du bør undgå

I et forhold er det meget nemt at tilegne sig dårlige vaner, som gør, at man med tiden mister kærligheden til hinanden og i værste tilfælde ender i en skilsmisse. Der er dog måder at undgå skilsmissen på, da det ofte er disse fem vaner, der går igen i parforhold:

  1. Tag ikke kærligheden for givet: Ofte glemmer vi at være søde og rare mod vores partner samt anerkende dem. Du må aldrig glemme den anden person og tage ham eller hende for givet.
  2. I lytter ikke til hinanden: Man kan nemt udvikle den dårlige vane at tillægge hinanden tanker, følelser og motiver. Dette kan nemt lede til konflikter – spørg i stedet ind til din partner og bliv i samtalen i stedet for at komme med hurtige løsninger til den andens dilemma.
  3. I retter på hinanden: Man kan nemt komme til at rette på hinanden i et parforhold. Lad være med dette og vær i stedet ydmyg, mild og nysgerrig over for din partner.
  4. Tid væk fra hinanden er godt: Det er dejligt og skønt at være sammen med sin partner, men det er mindst ligeså vigtigt, at I også er sociale med andre mennesker. Det er vigtigt at have stærke venskaber uden for parforholdet. Det er vigtigt at finde inspiration i andet end hinanden, for på denne måde inspirerer man også parforholdet.
  5. Det er no go at bære nag: Denne passivt aggressive stilhed kan være farlig for et parforhold. Den kan ødelægge alt og alle. Lad fortiden ligge, så det ikke bliver en knast i forholdet.

Dette kan en psykolog hjælpe med

Når I snakker med en psykolog, vil mønstrene i jeres samliv ofte vise sig helt naturligt – det kan være indgroede vaner og kommunikationsproblemer, som kommer op til overfladen og bliver en væsentlig støtte i forbedringen af parforholdet.

På sjælland kan du finde mange af de bedste psykologer i Ringsted og København, mens du i Jylland finder de bedste parforholdspsykologer i Århus og Aalborg. Hvis du gerne vil læse mere om psykologi og hvad psykologer kan hjælpe med så klik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *