En fælles base er vigtig for parforholdet

En fælles base er vigtig for parforholdet

For et nygift ægtepar kan der være meget at se til. Der er både arbejdet, børnene, vennerne og svigerfamilierne der trækker, og det kan være svært at finde tid til det hele. Til tider kan det næsten føles som om, i slet ikke når at se hinanden før sent på aftenen eller en enkelt formiddag i weekenden. Derfor er det rigtigt at have en fælles base at vende hjem til, når tiden endelig tillader det. Et sted i begge føler jer hjemme, og begge kan slappe fuldstændig af sammen.

At kombinere to stilarter i et hjem kan være en udfordring for de fleste

Rigtigt mange par kæmper med at forene deres to stilarter i det fælles hjem, og tit vil man opleve, at der kan være en meget tydelig forskel mellem dine og mine møbler, og dine og mine ting. Men hvis i vil have det godt i hjemmet, er det vigtigt, at i begge to føler jer hjemme i jeres indretning. Prøv sammen at se på hvilke møbler i har, hvilke som er slidt, eller stikker meget ud i forhold til resten af indretningen og køb så nye fælles møbler. På den måde slipper i også af med dine og mine møbler, men får i stedet vores møbler i vores fælles hjem. Det vigtigste er at tale om, hvilke ønsker i hver især har til jeres bolig, det kan gøre det lettere at elske din partners grimme lænestol, hvis du forstår grunden til at den ikke kan smides ud.

Hvordan beslutter I jer for, hvad der skal være i rummet?

Er i på udkig efter nye ting at fylde i jeres fælles hjem, er der rigtigt mange muligheder. En god ide, inden i begge shopper amok, er at danne en ide om, hvordan rummet skal se ud. Det kan være en god ide at tale om hvilke funktioner i forestiller jer, at rummet skal indeholde, og hvordan de fungerer med hinanden. Det går for eksempel ikke, at han drømmer om en stue med plads til at se masser af film og serier, mens hun vil bruge stuen til at øve sig i at spille klaver. Når i har afstemt jeres behov for de enkelte rum, skal i blive enige om et udtryk. Én måde at gøre det på er ved at lave en planche eller et mod board over hvilke møbler, farver og pyntegenstande i vil have i rummet. Det gør det meget lettere for jer begge at være spontane og købe ind til rummet uden hele tiden at skulle have den anden med på råd. I behøver faktisk ikke engang at forlade hjemmet, når i skal finde inspiration til jeres indretningsprojekt, i kan finde en masse inspiration på nettet, her er der også mulighed for at finde gode tilbud og nye varer til konkurspriser.

Find hinanden mens i indretter

Der findes rigtigt mange mennesker, der fraråder par at kaste sig ud i byggeprojekter sammen, især hvis de har små børn og gode jobs. Det er alt for stressende og tidskrævende, og man kan alt for nemt komme til at have forventninger til hinanden, som den anden part ikke kan leve op til. Men regler er til for at blive brudt, og det er ikke alle gode råd, der giver mening for jer, selvom de giver mening for jeres venner.

I kan derfor sagtens kaste jer ud i et indretnings- eller ombygningsprojekt sammen. Det kræver blot, at i har evnerne til at kaste jer over de projekter i sætter jer for, og at i forventningsafstemmer på forhånd. Hvis i går sammen om projektet om at skabe et fælles hjem, kan det faktisk styrke jeres forhold og ikke mindst jeres fælles kærlighed til jeres hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *