Det skal i tænke over, hvis i overvejer at flytte sammen

Det skal i tænke over, hvis i overvejer at flytte sammen

Det er en stor beslutning at flytte sammen med en anden person uanset om man har kendt sin partner i 1, 5 eller 10 år. Parholdet bliver virkelig sat på prøve både før, under og efter flytningen, og derfor vil vi i denne artikel præsentere 3 ting, du virkelig skal overveje før du flytter sammen med en partner.

Er økonomien tilstrækkelig?

Det første og vigtigste du skal overveje i en eventuel flyttesituation, er om det overhovedet kan lade sig gøre økonomisk set. Hvis i gerne vil købe en ejerbolig, kræver det, at i har en vis kapital at gøre godt med, for at kunne låne pengene i banken, og for også at kunne bruge jeres penge på andet end “bare” at betale husleje.
Det er derfor vigtigt, at i sætter jer sammen og laver et budget over jeres fremtidig økonomi. I jeres budget skal i blandt andet indtænke fremtidig jobsituation, indtægter, udgifter mv. Det er også en god ide at vise budgettet for jeres bank, så de også kan godkende, at det ser fornuftigt ud.
Hvis i ønsker at flytte ind i en andelslejlighed, og ønsker at låne udenom banken, kan i på jyskelaan.dk se hvor i kan få det billigste lån.

Økonomi er et de parametre, der er skyld i flest skilsmisser, og derfor er det en vigtigt ting at have på plads inden man flytter sammen.

Vær klar til at give plads

Når i flytter sammen i jeres fælles hjem, jeres fælles base, er det vigtigt at i begge føler jer hjemme både indretningsmæssigt og  indkøbsmæssigt. Mænd plejer at være gode til at give plads, det er dog en større udfordring for kvinden i hjemmet.
Kvinder har en tendens til at sætte et lidt for stort kvindeligt præg på hjemmet, og det kan hurtigt skabe nogle problemstillinger i forhold til at den mandlige part ikke føler sig tilpas.
Så giv plads til hinanden, og sørg for at indrette boligen i neutrale farver, så i begge kan afspejle jer i boligen.
Det gælder desuden også om, at give plads til hinanden i forhold til invitation af venner. I skal være indstillet på, at den anden part har fri lejlighed til at invitere sine venner over, men det er også vigtigt at gøre det i et omfang, som er acceptabelt.

Deltag aktiv i samarbejdet

At flytte sammen er et stort puslespil og for at i skal kunne samle det korrekt, er i nødt til at samarbejde. Det er derfor vigtigt, at i begge varetager en del af de huslige pligter, så den ene part ikke står med hele ansvaret selv. Det kan være super frustrerende at føle, man er den eneste, der bidrager til husligt arbejde i hjemmet.

Forhåbentligt kunne disse tips sætte nogle tanker i gang, hvis i overvejer at tage det store skridt og flytte sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *