Derfor er sex sundt for både helbredet og parforholdet

Derfor er sex sundt for både helbredet og parforholdet

Vi bliver bombarderet med sex i medierne, men der er faktisk rigtig god grund til at huske den intime stund med din partner. Der er nemlig mange både helbredsmæssige fordele og fordele for parforholdet ved at have regelmæssig sex. Her har vi samlet de bedste grunde til, at I skal huske at vedligeholde sexlivet i parforholdet.

Tag stressen med en intim stund sammen

I dag har vi alle travlt med at jonglere både med arbejdslivet, familietid og relationen til vores romantiske partnere. Derfor er stress også blevet en folkesygdom, der rammer rigtig mange danskere og kan påvirke både det mentale, fysiske og parforholdets helbred.

Sex kan faktisk være en rigtig god hjælp mod stress, da kroppen nedsætter mængden af stresshormonet kortisol under samleje. Derfor bliver du mere afstresset og afslappet, hvis du i stedet for at smide dig på sofaen hopper under dynen med din partner.

Oveni vil kroppen være behageligt afslappet efter sex, så du vil sove bedre, hvis I hygger jer inden sengetid.

Giv forholdet en lykkeindsprøjtning

Der foregår spændende ting og sager i hjernen, når du dyrker sex. Udover at sænke niveauerne af kortisol i kroppen, så får du også udløst en række hormoner og endorfiner. De vigtigste hormoner, der udløses, er hjernens lykkehormon dopamin og kærlighedshormonet oxytocin.

Dopamin får dig til at føle dig lykkelig og godt tilpas. Det er en del af hjernens belønningssystem, og det er derfor en ekstra gevinst ved at huske lagengymnastikken.

Oxytocin er meget vigtigt i forhold til følelsen af tilknytning og nærhed mellem dig og din partner. Kærlighedshormonet oxytocin udløses også, når vi krammer og kysser, så husk at være nær hinanden for en indsprøjtning af lykke og kærlighed.

Lev længere ved at huske hinanden

Sex er ikke kun sundt for dit mentale helbred, for der er også helt fysiske fordele ved at dyrke sex. Antallet af antistoffer stiger i kroppen, når du dyrker sex, hvilket styrker dit immunforsvar. Du kan derfor styrke kroppens modstandsforsvar mod influenza og forkølelse, hvis du regelmæssigt giver det et boost.

Derudover har flere undersøgelser vist, at hvis du dyrker sex minimum én gang i ugen, så får du alle de gode fordele ved at have sex og dermed lever længere.

Husk dog at beskytte dig selv mod uønskede graviditeter og kønssygdomme ved at huske den vigtige prævention. Kondomet beskytter mod begge dele, og du kan se et stort udvalg her.

Få pulsen op sammen

Anbefalingerne er, at vi alle skal have pulsen op 30 minutter hver eneste dag. Det kan dog være kedeligt at skulle stå på løbebåndet i fitnesscenteret eller komme ud på gåturen, når det danske vejr byder på regn og slud.

En god omgang sex kan dog sagtens få pulsen op i de 30 minutter, så du oveni en dejlig stund med din partner også får forbrændt nogle kalorier. Hvis I er effektive under lagnerne, kan I på en halv time forbrænde over 150 kalorier – noget der både er sjovt og sundt på én og samme tid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *