Dansk Fertilitetsklinik er dansk førende specialister

Dansk Fertilitetsklinik er dansk førende specialister

Alle familier skal have ret og muligheden for at kunne forsøge at få børn med hjælp udefra, hvis man ikke selv kan udvikle børn. Nogle kvinder bakser med nogle udfordringer omkring ufrivillig barnløshed. Dette er meget hårdt for kvinder der ønsker børn, men der blev heldigvis udviklet en løsning til at kunne hjælpe, for mange år tilbage.

Dansk Fertilitetsklinik er førende specialister indenfor området. De er beliggende centralt i København og igennem deres lange levetid, har de stor ekspertise inden for kunstig befrugtning til kvinder. Klinikken gør sig brug af de mest anerkendte former for kunstigbefrugtning herunder IVF, ICSI, TESE og insemination. Disse eksperter er nogle af Danmarks bedste og deres resultater taler helt for sig selv. Se meget mere på deres hjemmeside.

Hos denne klinik behandler de både enlige kvinder, par og lesbiske par, og man kan vælge som klient at få åben eller anonym donorsæd. Hos Dansk Fertilitetsklinik kan man få ønsket opfyldt om børn, hvis man lider af barnløshed. Læs med her og bliv klogere på endometriose.

Hvad er endometriose?

Endomitriose er en tilstand i kvindekroppen, hvor ens livmoderslimhinden, findes udenfor livmoderen, hvor den normalt findes indenfor livmoderen. Dette bliver kaldt forendometriose. Endometriose vokser primært på livmoderen, æggestokkene, æggelederne, bughinden, skeden, tarm og urinblæren.

Denne tilstand kan ofte påvirke de organer den vokser på, hvilket medfører til smerter og sammenvoksninger i de forskellige organer.

Hvad gør endometriose?

Når endometriose begynder at sidde på ens æggestokke, begynder det at danne cyster. Derudover kan endometriose også vokse gennembughinden og forme arvæv. Dette er med til at ødelægge æggelederne, og danne arvæv omkring æggestokkene og på den måde kan dette danne barnløshed for kvinder.

Hos nogen kvinder kan der være mulighed for at der vokser endometriose ind i ens tarm eller i ens blære. For hvem disse kvinder det opstår for, kan have begyndende og langvarige smerter, men dette er ikke ens betydning med at deres fertilitet ikke er mere påvirket af lige præcis denne årsag.

Hvordan behandler man dette?

Endometriose har kun muligheder for at kunne vokse og udvikle sig, hvis man har en helt normal menstruationscyklus og ægløsninger. Denne tilstand er afhængig af hormonet østrogen. Ved at nedsætte østrogen kan man begynde med at tage p-piller, hvilket en stor procentdel af danske unge kvinder, indtager hver eneste der. Indholdet af progesteron i p-pillerne er med til at holde endometriose nede.

Har du fortsat smerter når man er påbegyndt p-piller, vil lægen ofte foretage en kikkertoperation af underlivet. Dette bliver gjort for at få en sikker diagnose.

Har man fået fjernet endometriose ved en operation, sker det ofte at man får en medicinsk efterbehandling med zoladex. Dette sætter dig som kvinde i en kunstig overgangsalder. Her dannes den nemlig kunne en smule østrogen. Den smule østrogen vil være med til at udsulte endometriosen, så de sidste rester i kroppen forsvinder. Læs meget mere lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *