3 tips til et sundt ægteskab

3 tips til et sundt ægteskab

Det er i stigende grad blevet normalen, at mange par på længere sigt ender med at blive skilt. Det er en tendens, som for nogle kan virke skræmmende. Hvad er formålet egentlig så med et ægteskab? Det kan de mange par, som er blevet gamle sammen svare på. Hvordan forbliver man lykkelig i et ægteskab?

 

  1. Lær hinanden ordentligt at kende før ægteskabet

Der er mange par, som vælger at gifte sig relativt kort tid efter, at have lært hinanden at kende. Derudover gifter mange sig i en ung alder, som ikke nødvendigvis er en positiv tendens. Undersøgelser viser, at det er en fordel ikke at forhaste sig, hvad angår at indgå i et ægteskab. Det er vigtigt, at give sig god tid til, at lære hinanden ordentligt at kende. Det er fordelagtigt, at skabe en masse unikke oplevelser sammen, og i den kontekst undersøge, hvordan I fungerer som et team.

Det første stykke tid efter, at to parter møder hinanden, er kærligheden ved sit højeste. Denne periode refereres af nogle til, som ’honeymoon fasen’. Alt er i denne periode rosenrødt, og i hinandens øjne kan ingen af jer stort set gøre noget forkert. Det er et faktum, at denne periode og de relaterede følelser ikke er vedvarende. Der er i højere grad risiko for, at ægteskaber som er indgået i denne periode, falder til jorden i længden. Når hverdagen rammer, er alt ikke ligeså sukkersødt længere.

 

  1. Kommunikation

Undersøgelser viser, at par som har været gift i flere årtier hævder, at ægteskaber som ikke holder i al evighed, ofte skyldes ringe og/eller manglende kommunikation mellem de relaterede to parter. En af de vigtigste ingredienser, bag et lykkeligt og vedvarende ægteskab er god kommunikation. Det er vigtigt, at der bliver kommunikeret åbent om alle emner, små som store. Det vil øge chancen for, at I når til målstregen. Arbejd derfor konstant på, at vedligeholde en god dynamik, hvad angår kommunikation i parforholdet.

 

  1. Vælg en som minder om dig selv

Selvom det er kendt, at mene at forskellighed i et ægteskab er en fordel, så er det ikke altid en positiv faktor. Alle oplever modgang i parforhold, det er ikke altid let at være et par. Det er dog lettere og i højere grad sandsynligt, at komme igennem denne modgang, hvis man har en partner, som minder om en selv. Det betyder i højere grad, at man deler mindset, som øger chancen for, at problemer vil blive løst hurtigere.

Det er naturligvis sundt for de fleste, at blive udfordret i et parforhold. Der er dog grænser for, hvor forskellige det er sundt at være i et ægteskab.

 

Sidst men ikke mindst, er det et godt udgangspunkt at opfatte et ægteskab, som værende ubrydeligt. Det øger chancen for, at I klarer den sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *