3 gode råd til at købe bolig sammen

3 gode råd til at købe bolig sammen

Står i og skal købe nu bolig første gang sammen, men hvad skal i gøre og skal i begge to stå på skødet eller skal det kun være en af jer, vi giver jer 3 gode råd til hvorfor det er en god ide at købe bolig sammen.

Værd at vide inden i køber bolig?

Hvad skal i huske når i køber en bolig sammen, der er mange ting som i skal sætte jer ind i. Når i er sammen om at købe en bolig er det en fordel, da i vil kunne have mulighed for at kunne splitte udgifterne til en bolig. I vil kunne nemmere spare op til udbetalingen til boligen, når i er to om at spare sammen. I har også to indtægter som når i skal optage boliglån vil blive vurderet, det gør det nemmere end hvis man er alene om alle udgifter. Alt efter om i er gift eller samlevende er der nogle ting i skal sætte jer ind i og nogle dokumenter som er en god ide at få udfyldt. Er i samlevende med fælles bolig er det en god ide at få skrevet en samejeoverenskomst, hvis i skulle gå fra hinanden kan i aftale hvad der skal ske med boligen, f.eks. hvem skal blive boende eller skal boligen sælges, hvordan skal et salg foregå og til hvilken pris. I kan også bruge den til at holde styr på hvem der skal betale hvilke udgifter og hvordan skal i bruge boligen. En fordel ved at være gift, når i køber bolig sammen er at i er fælles om udgifterne. Desuden hvis i bliver skilt skal i dele boligen også selvom det kun er den ene af jer der står på aftalen.

Hav en boligadvokat med i hele processen

Det er en god ide at få en boligadvokat med sig når man skal købe bolig for der er 7 faser i skal igennem, og de kan guide under alle faserne med gode råd til hvad i skal gøre og hvad i ikke skal gøre.

  1. Boligjagten – det er her at i skal finde jeres drømmebolig, det er også her at i skal finde ud af hvad det er i har råd til at købe, i skal forventningsafstemme med beliggenhed, størrelse og pris. Når i har fundet boligen kommer i til fase 2
  2. Købsaftalen – her skal i indgå en aftale med sælger om pris og andre forbehold der kunne være, det er en god ide at have et advokatforbehold i aftalen, da i vil kunne undgå at skulle betale 1% af købesummen, hvis i vælger at trække jer fra købet.
  3. Boligadvokatens gennemgang – i 3. fase gennemgår din boligadvokat købsaftalen og laver et godkendelsesbrev.
  4. Deponering – når godkendelsebrevet og købsaftalen er i hus, skal der ske en udbetaling og denne bliver deponeret til ejendomsmægleren som gemmer pengene, hvis der skulle være noget der ikke er i orden og handlen ikke bliver gennemført, kan i få pengene tilbage.
  5. Skødet- der udarbejdes et skøde som i og sælger skal skrive under på, hvilket betyder at i er nu ejere af boligen.
  6. Overtagelse – i er nu klar til at overtage boligen og i skal sammen med sælger registrere vand, el, olie og gas og registrere hos forsyningsselskaberne at der er kommet ny ejer.
  7. I er nu boligejere og udbetalingen vil blive overført til sælger.

Arv

Skulle det ske at en af jer går hen og dør, skal i overveje, hvis i ikke er gift om i skal have en samlevertestamente, da hvis i ikke er gift,  kan i ikke arve fra hinanden, hvilket betyder at hvis den ene dør, vil en af jer komme til at eje boligen sammen med et familiemedlem fra den andens familie, hvis i ikke har børn, har i børn, vil de arve. Derfor er det en god ide som samlevende at lave et samlevertestamente.

Skal i have en Boligadvokat med til jeres boligkøb, så kan i kontakte Hviid Boligadvokater i Aarhus og de vil hjælpe jer til jeres næste boligkøb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *